søndag den 31. januar 2010

DJ Hvad & Hvad Raga 1

Nåede man ikke at få fedtfingrene klasket på et eksemplar af den første Kid Kishore vinyl, får man nu chancen igen. Faktisk får man hele to chancer, i form af to stramt begrænsede LP udgivelser. Musikken på dem er selvfølgelig alt andet end begrænset, pladerne, udgivet under aliaset DJ Hvad, er garant for god Kid Kishore af værste skuffe. Den ene, Hvad Raga 1, bevæger sig langt væk fra den vanlige stil, hvis man kan tale om en sådan. Musikken er mere løs og eksperimenterende, og hele den ene side er een lang "raga." Wikipedia siger om begrebet:

"Ragaer er de strukturer, hvorpå det melodiske arbejde indenfor den klassiske indiske musiktradition hviler. En raga kan populært siges at være en mellemting mellem en skala og en melodi. Den enkelte raga danner en ramme for improvisation/parafrasering i opførelsessituationen. Indien er et meget stort og kulturelt komplekst land, og derfor er der også forskellige traditioner hvad angår raga."

Jeg selv har imidlertid kun investeret i DJ Hvad pladen, idet den indeholder mit alle tiders yndlingsnummer, Punjabi Henrettelse. Jeg har derfor valgt nærmere at gennemgå denne fornøjelse, men al Kid Kishores musik kan hentes og høres på hjemmesiden, Sygnok.tk.
Pladen åbnes med en varm velkomst i form af "Børn sædspules sommersøndag i dyrehaven" og lukkes med det ligeså lune "Vi skal gå hånd i hånd gennem livet du og jeg." Ind imellem findes en præsentation af Kishores repetoire, fra bhangra mashup i "Punjabi Henrettelse" og "Dhola dhola" til genskabelsen af John Mogensens EU protestsang "Danmarks Jord" med Hari på hvadkor. Man får også hans fortolkning af temaet fra Lykkehjulet "Du blir ikke rullet" at høre, og A-siden sluttes med det aldrig endende Koria Pandit Gabber. Inden Kid og en inkognito dansk top sanger synger på gensyn, skydes også Albertslund Terror Korps' julenummer "Julen har englelyd" af.
Alt i alt et varieret overblik over den autonome djs kunnen, selvom der denne gang ikke er blevet plads til perkertech. En genre han selv har grundlagt, en fordanskning af det amerikanske ghettotech.
Pladerne er udgivet i henholdsvis 300 og 500 eksemplarer, så hvadenten man vil have en Kishore greatest eller det nye DJ Hvad projekt under neglene, bør man være rap med klikkeren. Syg Nok Shop har netop indført PayPal betaling, hvorfor undskyldningerne da også er få for en holden mand. 120 kroner inkl. porto.

1 kommentar:

  1. begge plader er gode. men mest dansker pladen

    SvarSlet