tirsdag den 19. januar 2010

Pyongyang Hardcore Resistance - Corea


Fasttapet under bulede biler, smugles musikken på bånd eller brændte cd'er, som et andet narkotikum, ud af det lukkede land, og ind til kontakten i Kina, der lægger den på nettet. Således kommer Pyongyang Hardcore Resistance ud med deres budskab, og deres lytterskare vokser støt, for de to nordkoreaneres budskab er et tungt alvorsord og helt i tråd med musikkens nådesløse lydlandskab.

Genren er gabber med en snert af breakcore. Hvor den gennemsnitlige gabber gerne skal være grim og vrænge af begreber som musisk skønhed og meningsfulde budskaber, gør PHR ofte brug af samples fra storladen, koreansk militær- og folkemusik. Gabberelementerne holdes rene og hårde, og pladen er altså ikke oversået med op- og nedpitchede amenbreaks, men tæt dekoreret med monotone, marcherende og arytmiske spasmer på den hårdt distortede stortromme. Det er simpelt, og hvor det dog holder. Hvor det dog indfanger selve den menneskelige kampgejst. Og den sande gejst. Denne gejst eksisterer nemlig fordi der er en kamp at kæmpe. Nordkoreanernes kamp for frihed. I modsætning til tyskernes klagesang over den civiliserede verdens menneskelige ligegyldighed, er folk som Pyongyang Hardcore Resistance rent faktisk i livsfare. Fordi deres kamp har en klar og tydelig mening. Den er direkte.

Corea er udgivet af onlineselskabet Dramacore, og deres beskrivelse af gruppen fortæller hvordan den ene halvdel faktisk boede uden for landet, men så valgte at flytte dertil for at være sammen med sin familie. Med sig bragte han hardcoretechnoen, som han introducerede til en lokal bekendt. Nød lærer nøgen kvinde at spinde, og snart var de to i gang med at skabe ravage i det diktaturplagede Nordkorea. Midlet er stenhård, militant technomusik, målet, et genforenet Korea, fred i verden og naturligvis en død Kim Jong-Il.

Hent Corea EP'en

Smuglyt:

Ingen kommentarer:

Send en kommentar